Boken handlar om de ståtliga hälsingegårdarna som blev Unescos världsarv, om maten och drycken och om hur vi förvaltar vårt arv idag. Den handlar om kött, fisk, spannmål, ost, frukt och bär, honung, whisky och öl. Boken handlar också om seder och bruk, om folktro och matlagningstraditioner och där finns också många recept på mat och dryck från förr. Flera drivande eldsjälar i vårt landskap, som kämpar för det närproducerde idag, presenteras i boken.
Författare: Alwa Woxlin. Woxlin har varit mellanstadielärare och gymnasielärare i svenska och engelska, är pensionär som driver skogsbruk och har givit ut boken på Bokförlaget K&R AB.
Inbunden med dust cover.
Hälsingland - Världsarv och kulinariskt
250 kr
- Översikt
- Information
- Leverans
Ge ditt omdöme
Översikt
Artnr: 9789185903726
Bok om Hälsinglands historia, om de mäktiga hälsingegårdarna, om mat och dryck förr och nu.











