Barn får uppleva och lära sig att sätta ord på lukter och smaker. De får lära sig att inte kasta bort mat utan att ta vara på och äta upp allt i stället för att kasta bort maten. I boken finns recept och tips på vad man kan göra med till exempel frukt och grönsaker som börjar bli lite gamla. Man får också lära sig om sophantering och hur avfall kan omvandlas till biogas. En bok som får barn att lära sig att inte kasta mat och att de därmed kan bidra till en hållbar framtid. Detta att de kan vara med och påverka utveckingen får dem att må bättre.
Författaren Therese Otterhäll är född och uppvuxen i Göteborg men träffade kärleken och bosatte sig i Stockholm. Hon har alltid varit aktiv inom handboll och alltid valt den kreativa vägen och haft pennan glödandes sedan barnsben. När hon flyttade till Stockholm drygt fyllda 20 år valde hon att studera olika skrivutbildningar på universitetet och även Grafisk Design. Vilket ledde till jobb som layoutare. Efter ett tag saknade hon något, nämligen att jobba med människor. Återigen följde hon hjärtat i stället för vad alla andra tyckte och tänkte. Therese fick då jobb på en dagligverksamhet för funktionshindrade, där hon arbetar än idag.











