Kolstål, till skillnad från t ex teflon, tål ordentliga köksredskap stekspadar och andra redskap av stål. Det finns inga ämnen som kan släppa eller hamna i maten. Och det är pannans tyngd/massa som gör att den kan hålla hög och jämn värme när du steker.
SKÖNARE HANDTAG
PS kolstålspanna har ett lite skönare i handtag än vad som är brukligt. Det är värmeisolerande, skaver mindre i handen och ger ett mer balanserat enhandsgrepp. Att greppa en panna med hjälp av en isolerande släng ser proffsigt ut, men arbetet blir enklare utan.
- Tål höga temperaturer – och ugnsvärme
- Kolstål är ett stryktåligt, värmetåligt och hållbart val både för ägaren och för miljön
- Ingen risk för spår av teflon eller liknande material i maten
- För alla värmekällor inklusive induktion
TIDLÖS, FUNKTIONELL DESIGN
Förutom förbättringarna i handtaget så har vi inte ändrat någonting alls. Så här kommer stekpannor fortfarande att se ut när människan har koloniserat mars.
- Rätt stekteknik kräver hög värme. Proffsen rekommenderar stål eller gjutjärn.
- Non-stickegenskaper: Vid rätt skötsel blir den bara bättre med tiden.
- Hellre en stor panna till en liten matbit än tvärtom (för den jämna och höga värmens skull).
32 cm innermått 24
28 cm innermått 20
24 cm innermått 18
20 cm innermått 14
VIKTIGT OM DIN KOLSTÅLSPANNA:
- Vid leverans är din stekpanna från PS täckt med ett skyddande lager. För att få bort det skyddande lagret ska du skölja pannan noggrant med hett – gärna kokande – vatten och därefter torka den helt torr.
- Därefter ska pannans stekyta stekas in så att den får en skyddande hinna med fett med non-stickegenskaper som bara blir bättre med tiden.
- Tvätta din kolstålspanna enbart med hett vatten (och aldrig någonsin i diskmaskinen). Och torka den alltid noggrant efteråt.
- Instruktioner om hur du steker in din panna medföljer.

















